Vybíráme stavební firmu

Vybíráme stavební firmu

Pokud nejste stavební inženýr a neživíte se projektováním, budete pravděpodobně na stavbu domu potřebovat řadu odborníků. Začněte určitě projektantem. Velmi důležitá je ale také spolehlivá stavební firma, která se postará o hrubou stavbu nebo alespoň o většinu, pokud už nebude provádět stavbu celou. Jak ale najít spolehlivého dodavatele? Máme pro vás několik praktických rad…

Reference, reference, reference

Promluvte si s přáteli, sousedy, příbuznými a spolupracovníky, kteří nedávno stavěli nebo rekonstruovali, a požádejte, aby vám sdělili jejich zkušenosti s dodavatelem. Informujte se také u místních stavebních center, odkud dodavatelé odebírají stavební materiály. Někdy si tyto firmy udržují seznam dodavatelů, kteří dělají práci podobnou té, kterou potřebujete.

Zkuste se informovat u některé místní realitní kanceláře, jestli vědí o renomovaných stavitelích v okolí. Agent může být ochoten poskytnout vám některé informace v očekávání uzavření budoucího obchodu. Od několika vybraných vážných kandidátů si vyžádejte kontakt na klienty, kterým již svoje služby firmy poskytly, abyste se mohli zeptat, jak jsou s prací spokojeni. Můžete se tak ujistit, zda dodavatel plnil závazky včas a ve slíbené kvalitě.