Stavba není jednoduchá

Stavba není jednoduchá

Většinou člověk nedokáže správně posoudit složitost problému, dokud jej sám nemusí řešit. To určitě platí také o stavbě. Už jen vyřídit veškerou dokumentaci k projektu je záležitost, která vás zaměstná na dlouhou dobu. Myslíte si totiž, že se zeptáte na stavebním úřadě, co všechno od vás bude požadovat, a tím bude vše vyřešeno. Můžete si být však téměř jistí, že vám stejně neřekli všechno. S největší pravděpodobností potom zjistíte, že vám ještě schází to či ono vyjádření a že je musíte úřadu ještě dodat.

Projektová dokumentace musí obsahovat zejména plány všech přípojek, pokud budete mít komín, potom posouzení odboru životního prostředí, zda je navržený komín vyhovující včetně zdroje tepla, pokud se jedná o kotel na tuhá paliva, krb nebo kamna. Co se týká komínu, je potřeba obezřetně vybírat, záleží totiž na tom, k jaké funkci budete komín používat.

Pokud bude sloužit pouze jako ventilační prvek, potom až tak nezáleží na tom, z jakého bude materiálu. Má-li však odvádět spaliny, je třeba podle toho také navrhnout konstrukci a materiál komínu. V dnešní době nefrčí pouze zděné komíny, setkáte se s nejrůznějšími stavebnicovými systémy, které jsou také velmi vhodné. Než se však pro konkrétní typ rozhodnete, určitě se na něj blíž informujte.