Hydroizolace

Hydroizolace

Izolovat stavbu proti vodě je velmi důležité, proti vlhkosti je třeba bojovat, aby se nedostala do základů, podmáčený dům se může potom posouvat po mokrém podloží nebo se mohou začít rozpadat základy.

Hydroizolace se používají také potom pro izolaci podlahy ve vlhkých místnostech, zejména pro koupelny. Pokud stavíte nový dům a budete dělat podlahu v koupelně, použijte kvalitní izolaci také na potrubí, které budete do koupelny přivádět. Izolované potrubí má mnohem nižší ztráty a nehřeje zbytečně do zdi.

Jakmile jsou trubky izolované, můžete začít pokládat podlahu. V koupelně je nejlepší použít dlažbu a na stěny obklady, protože je zde extrémní vlhko a jiné materiály by zde dlouho nevydržely. Dejte si záležet, aby použité materiály byly skutečně kvalitní, když už se podlaha a stěny obkládají, aby obklady i dlažba co nejdéle vydržely. Věnujte dostatečnou pozornost také hydroizolaci základů a zdiva, aby vám zbytečně nevlhly zdi, brzy byste na to totiž přišli, protože by vám začala odpadávat omítka.