Osvětlení je otázkou vkusu

Do každé místnosti patří svítidla, světlo potřebujeme v kuchyni, obývacím pokoji, dětském i studentském pokoji, ložnici, pracovně i na chodbě, v koupelně či na toaletě. Svítidla se liší typem, tvarem i odolností, podle toho potom vybíráme, zda se nám bude do vybrané místnosti hodit. Kupříkladu do koupelny nemůžete dát jen tak nějaké obyčejné svítidlo, kvůli zvýšené vlhkosti je třeba vybírat svítidla, která mají vysoký stupeň ochrany. Pojďme se ale pobavit o místnosti, která je často opomíjená, přitom v ní člověk tráví poměrně hodně času.

 

Řeč je o pracovně

 

Někdo jí říká kancelář, jiný pracovna, další třeba zašívárna. Podstatné ale je, že v pracovně obvykle sedíme u pracovního stolu a vyřizujeme telefonáty, pracujeme na počítači nebo se zabýváme různými dokumenty. Je tedy třeba zde dobře vidět, zejména u stolu. Pozvete si sem občas klienty? Potom je třeba na ně zapůsobit, proto je dobré vybírat svítidla moderní, která o vás hned vypoví, že máte styl a smysl pro praktičnost. Do každé pracovny se hodí určitě základní centrální svítidlo. To je nejčastěji umístěno na stropě, můžete vybírat stropní přisazená nebo závěsná svítidla, velmi moderní jsou také vestavné bodovky nebo LED panely, které se jednoduše zabudují do stropu a nikde nepřekáží.

 

Potrpíte-li si na skutečnou modernu, potom vsaďte na systémová svítidla. Jde o to, že na strop se připevní lišty, kolejnice nebo lanka, na která se potom umisťují libovolně podle potřeby jednotlivé světelné zdroje – spoty. Ty můžete natáčet podle potřeby, abyste měli dostatek světla všude, kde ho potřebujete. Jako doplňková svítidla lze zvolit nástěnná svítidla či stolní lampu. Pokud máte pracovnu zároveň i jako kancelář, potom bude určitě vypadat dobře, pokud ke křesílku či pohovce přistavíte stojací lampu. Neváhejte a obraťte se při výběru svítidel na světelné studio Aulix, kde vám nabídnou celé typové řady svítidel se stejným provedením a dekorem. Můžete tak jednoduše sladit svítidla v celé místnosti.